Из градова и општина
Facebook
Twitter

Убедљива победа коалиције око ЗЗС на изборима за савете МЗ у Шапцу

На редовним изборима за Савете месних заједница који су у недељу 15.02.2015 године одржани у МЗ Десић и у МЗ Дреновац убедљиву победу однели су кандидати коалиције  ЗЗС, СПС и СПО, освојивши сва места у Савету МЗ Дреновац где је коалција добила свих девет, а у Десићу свих седам мандата, док Српска напредна странка није освојила ни један мандат. 

Грађани су својим гласовима препознали политику децентрализације у чијој основи је потреба да се одлуке локалног карактера доносе на локалном нивоу, да у односу на потребе своје средине грађани одлучују где ће усмерити новац који им припада. То је политика која инсистира на потреби да што већи број грађана узме уцешће у доношењу одлука, којима директно утичу на квалитет живота у својим срединама. 

Ови избори су такође и потврда легитимитета владајуће коалиције у Шапцу као и потврда да је адекватним политикама на локалном нивоу могуће стварати нову политичку реалност уколико се интереси грађана и потреба за преношењем надлежности на локални ниво ставе у центар наших активности. 

Апсолутно смо сигурни да управо овако дефинисане политике представљају један од предуслова за бржи економски развој, али и друштвене реформе које треба да обезбеде бољи живот свих наших грађана. 

Препоручујемо: Извештај ТВ Шабац о одржаним изборима и изјава градоначелника Шапца Небојше Зеленовића: