Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију изјавио је данас да је такозвани Вучићев план "Србија 2025" обмањивање грађана Србије који живе на граници материјалне егзистенције и да се земља суочава са егзодусом становништва у иностранство и то не само младих и образованих, већ и квалификованих радника.

„Вучић је од Србије направио земљу тужних и уплашених људи, земљу без икакве перспективе. По свим економским параметрима земља је на самом зачељу Европе. Животни стандард и економски раст су на нивоу Албаније, то је резултат Вучићеве економске политике." - нагласио је Зеленовић.

Вучић још увек није остварио просечну плату од 500 еура коју шест година обећава и сада неостварено обећање прикрива новим, још нереалнијим, с обзиром на начин на који се управља економијом земље. Сада обећава да ће 2025. просечна плата у Србији износити 900 евра, а просечна пензија измедју 430 и 440, евра што би представљало повећање за више од 90%. Економски аналитичари су израчунали да би по нереалној Вучићевој пројектованој стопи раста, бруто друштвени производ (БДП) 2025. био већи за максимално 27%. Са привредним растом од 27%, то би значило да ће раст плата и пензија био 3,5 пута већи од привредног раста. Сваки студент прве године Економског факултета зна да је таква прогноза неозбиљна и неодговорна, сем уколико Вучић планира да сам себе кандидује за Нобелову награду за економију, на сличан начин како се изборио за орден Светог Саве.“ - истакао је Зеленовић.

Представљање плана „Србија 2025.“ је непристојна маркетиншка манипулација иза које не стоји ништа. Нема ни визије развоја, нема ни пројеката нити кадрова које би те пројекте могли да реализују. Цео тај план је велика превара иза које стоји жеља да се медијским манипулацијама опстане на власти и да врх режима настави да се богати.“ - истакао је Зеленовић

„Постоји још један проблем у такозваном плану „Србија 2025.“ Нема те силе, тих притисака, те медијске цензуре која ће омогућити Вучића да до тада остане на власти. Те 2025.године и Вучић и његов режим биће наша давна и ружна прошлост.“ - закључио је председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић.

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |