Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да најмање четири актуелна министра имају сумњиве дипломе основних студија са „егзотичних“ факултета и  позвао је министра просветe Шарчевића да провери валидност њихових диплома, а његову шефицу Ану Брнабић и врховног команданта Вучића да дају дозволу да се ова ствар истера на чистац.

„Дипломе са основних студија министра полиције Небојше Стефановића, министра одбране Александра Вулина, министра за рад Зорана Ђорђевића и министра рударства и енергетике Александра Антића се морају детаљно проверити. Дошло је време да јавност коначно сазна када су ови министри уписали факултете, колико су година студирали, које су предмете  полагали и који професори су се потписали иза њихових оцена и диплома. Студирање је озбиљан и мукотрпан рад који захтева најмање четири године учења, а нико од поменутих није имао студенте колеге, није присуствовао вежбама и предавањима, па тешко да је могао да полаже испите, а камоли легално да дипломира. Стефановић сам каже да је студирао на непостојећем факултетету у Сава центру, Вулин је живео у Новом Саду па је врло занимљиво како је могао да заврши Правни факултет у Крагујевцу на коме га нико никад није видео, министар  Ђорђевић - бивши возач по занимању - је надалеко познат као мега-финансиста, док нико жив не зна диплому  ког факултета је прибавио Александар Антић за кога сви знају да  никада нигде није студирао. Ја позивам поменуте министре да покажу фотографије из амфитеатра или са свечане доделе диплома, свако ко је студирао их чува као драгу успомену.“ - рекао је Зеленовић.

Утврђивање плагијата доктората Синише Малог само је врх леденог брега. Цела Србија зна да стотине државних функционера имају лажне дипломе приватних сега-мега факултета и време је да се ствари истерају на чистац јер то не само да су кривична дела, већ ова масовна појава дубински разара систем нашег образовања.“ - истакао је Зеленовић.

„Будући Закон о агенцији за борбу против корупције мора да обухвати обавезу свих функционера да поред имовине и прихода пријаве и детаљне податке о образовању, а не да се дипломе купују као на пијаци када су некоме неопходне због именовања на неку државну функцију или када неко жели да превари јавност или институције у погледу компетентности за обављање неког посла.“ - закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |