Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да се Синиша Мали руга свим грађанима Србије и позвао председницу Скупштине да одмах закаже ванредну седницу са предлогом за смену министра финансија.

Да има и трунке морала Синиша Мали је морао јуче да поднесе оставку, да се заувек повуче из јавног живота, да покаже барем да се каје, и да се извини грађанима Србије и Универзитету у Београду чији је кредибилитет нарушио. Уместо тога, он се салвом увреда обратио академској заједници и још се свети Универзитету коме је смањио буџетска средства  за 525 милилиона динара у 2020 години!“ - изјавио је Зеленовић.

„Маја Гојковић има обавезу да заштити кредибилитет институција Републике Србије јер ни у једној земљи на свету лажни доктор наука не може бити министар. Јуче су сви светски медији пренели бруку да је у Србији министар плагијатор, а власт се жали због третмана који Србија има у међународној заједници. Па  замислите сада, да ли је могуће да представници Светске Банке или Међународног монетарног фонда седе у истој просторији са таквим министром, а камоли да о нечему озбиљном са њим разговарају?“ – нагласио је Зеленовић.

„Председник Вучић је пре десетак дана у емисији „Упитник“ на јавном сервису изјавио да је читао лажну докторску дисертацију Синише Малог и да је то врхунско научно достигнуће у коме нема ничега спорног. Вучић сада мора да се огласи и да каже да ли власт уопште признаје београдски Универзитет и његове одлуке или ће се докторати убудуће делити у партијским канцеларијама Српске напредне странке. Уколико Мали не буде смењен, то значи да за Вучића Универзитет у Београду не постоји.“ - закључио је председник Заједно за Србију Небојша  Зеленовић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |