Актуелно
0
0
0
s2smodern

У суботу 8.јуна у 18 часова на протесту испред Теразијске чесме, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић грађанима ће представити све детаље платформе Стручног тима за преговоре са властима око услова за фер изборе, а извештаји Европске комисије и Freedom house после шест мецеци протеста, недвосмислено потврђују оправданост свих захтева грађанских протеста.

Кључна порука Вучићу је веома јасна: као одговорни људи, желимо да дијалогом дођемо до демократских избора и смене власти мирним путем. Ако дијалога не буде, неће бити ни избора а Вучић ће сносити сву одговорност не само за бојкот избора већ и за општу политичку кризу у коју ће свесно увести земљу. Избори су за мање од годину дана, рокови за договор су веома кратки и поручујемо Вучићу да и не покушава да јефтним триковима организује лажне изборе са његовом лажном опозицијом или да превари домаћу и међународну јавност да је спреман да организује демократске изборе уколико нема искрену вољу да то и учини.

Без корените промене уређивачке политике РТС-а уз обавезно увођење данас непостојећих дебатних емисија у којим би се сучељавали власт и опозиција, без смене чланова РЕМ-а и увођења стриктно обавезујућих правила за непристрасан информативни програм свих телевизија са националном фреквенцијом, без прекида стварања атмосфере мржње и медијског линча неистомишљеника, без прекида свакодневних притисака на малобројне слободне медије, без прекида злоупотребе државних ресурса и криминлних структура у циљу притиска на бираче - избора не може и неће бити. Око ових кључних захтева нема и не може бити компромиса.

О платформи Стручног тима преговоре са властима о фер изборима и нашој жељи да дијалогом дођемо до решења, обавестићемо све међународне институције и организације јер су у Србији озбиљно угрожени темељи тешко стечене демократије и базичне вредности на којима почива западна цивилизација.

 

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |