Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник странке Заједно за Србију, градоначелник Шапца и један од оснивача Савеза за Србију за Курир каже да у граду који води грађани имају више прилике да се запосле, да се унапређује инфраструктура, води рачуна о најмлађима и помаже земљорадницима.

Недавно сте заплакали приликом откривања споменика четворици страдалих новинара у Шапцу. Откуд тај излив емоција?

- Био је то потресан тренутак. Две вечери пре откривања споменика гледао сам упечатљиву представу о смрти Даде Вујасиновић у Шабачком позоришту. У Шапцу вероватно не постоји нико ко не зна за Зорана Амиџића и мученичку смрт њега и његових колега. Млади новинари су гинули да би говорили истину. И онда поново у Србији дође време невероватних лажи, постистине, ужасних медија клицоноша мржње.

Да ли стварно верујете да СЗС, чији сте један од оснивача, може да победи актуелну власт?

- Када смо их победили у Шапцу, Параћину, Чајетини и на Старом граду, не видим зашто их не бисмо победили у Србији. Режим је гомила превараната који злоупотребљавају институције и медије, кривотворе вољу народа. Моје уверење је да живот и истина на крају увек победе.

Како то да је Шабац данас једини град у Србији у ком је СНС у опозицији? У чему је тајна?

- У томе да нема тајне. Живот померамо напред и говоримо истину. Грађани имају више прилике да се запосле, плаћају најмању цену за најбоље градске услуге у земљи, за културу издвајамо седам одсто буџета, свако дете може да иде у обданиште и да научи да плива, унапређујемо инфраструктуру, помогли смо великом броју земљорадника да много више зараде... За то време, наши противници бесомучно лажу и злоупотребљавају полицију и тужилаштво, покушавајући да нас, на правди бога, претворе у криминалце. Заиста бедан начин да се бавите политиком.

Да ли и даље идете бициклом на посао?

- Увек када могу, по граду идем пешке и бициклом. Тако радим целог живота. Имам троје деце и трудимо се да заједно што више пешачимо, пливамо, возимо бицикл... Наравно, пошто прво завршимо домаће задатке.

 

Пут у Стразбур: Говорићу о злоупотребама.

Шта ћете рећи 6. новембра у Савету Европе у Стразбуру?

- Говорићу о политичком криминалу режима у Србији. Документоваћемо изборно насиље, постизборне притиске на одборнике, злоупотребу институција којом су од 2012. ухапшена најмање 34 градоначелника и председника општина, а ниједан није осуђен. Говорићу о злоупотребама режима приликом расподеле новца локалним властима и при спровођењу разноврсних процедура.

Извор: дневни лист Курир, 23.10.2018.г.

© 2013-2019 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |