Актуелно
0
0
0
s2smodern

У наставку дајемо интегралну форму обраћања председника Заједно за Србију Небојше Зеленовића на конвенцији на којој је основана Унија Демократске странке, Заједно за Србију и Социјалдемократске странке.

* * *

"Поштовани пријатељи, Демократе,

Имам велико задовољство да са свима вама поделим овај важан дан. Осећам и велику одговорност да кажем како видим наше заједничко деловање у наредном времену. Од данас Заједно за Србију, Демократска странка и Социјалдемократска странка почињу један нови, заједницки живот. Одмах да кажем: наш циљ је да се ујединимо и да будемо Демократска странка. Једна велика, снажна Демократска странка која ће тражити и добити мандат од грађана Србије да спроведе преображај наше државе у модерну и јаку земљу. Земљу у којој ће људи добро да живе.

Како да остваримо овај високи циљ?

Пре свега, хоћу да се заједно подсетимо како су наше одлуке стварале историју Србије.

Најпре, на почетку парламентаризма, после пода Берлинског зида, Демократска странка је била усамљени пример странке центра и левице, у бившим социјалистичким земљама, која није настала преображајем владајуће комунистичке партије. То је заслуга великих оснивача Демократске странке. Међу собом су одабрали и првога председника, нашег поштованог Драгољуба Мићуновица. Политички корени су нам давали снагу и за велике за успехе, али и за усправљање на ноге после неуспеха. Тај политички корен је веровање да човек, у овој нашој земљи, може да буде слободан и да држи судбину у својим рукама и решеност да се за ту слободу ваља борити.

Одлука Скупштине Демократске странке, из фебруара 2000. да Зоран Ђинђић остане председник странке довела је Србију до 5. октобра. Одлука да Борис Тадић дође на чело Демократске странке довела нас је до највећих изборних победа и увела у епоху најпристојније владавине коју је наша земља имала у протекла два века.

Оно што хоћу да кажем јесте да је све у нашим рукама. И то желим да поделим са вама и да вам пренесем поруку да ми можемо поново да променимо Србију.

КЉУЧНА СТВАР је да пронађемо нове политичке прваке у целој Србији. Од Врања до Суботице. Да отворимо врата новим, способним и храбрим људима који ће повести грађане у својим градовима и општинама у борбу за нормалан живот. Сигуран сам да ћемо врло брзо имати неколико десетина нових лидера, који ће потпуно променити лице наше политичке сцене.

Истовремено, крећемо у велику кампању, која треба да направи мрежу од 50 000 волонтера, сраначких активиста у целој земљи. Оваква организована политичка сила ће омогућити одржавање поштених избора. Овако ћемо спречити крађу гласова. Овако ћемо одбранити нормалност у Србији. Све је у нашим рукама и ја верујем да ћемо, заједно, урадити овај велики посао.

0
0
0
s2smodern

"Исте вредности, нови људи на свим нивоима и нови одговори за ново доба - то је мото под којим радимо.", изјавио је председник Заједно за Србију (ЗЗС) Небојша Зеленовић коментаришући најављени почетак укрупњавања Демократске странке (ДС), кроз отпочињање заједничког деловања ове странке са Социјалдемократском странком (СДС) и ЗЗС.

У изјави агенцији Бета он је оценио да је у овом тренутку веома важно да Србија добије јаку политичку организацију центра која ће ослободити нову енергију, нагласивши да "јака ДС значи јачи Савез за Србију (СзС) и генерално јачу опозицију".

"Остајемо чланице СзС, а настављамо сарадњу и са другим партнерима потписницима документа Споразум са народом", казао је Зеленовић.

"Важно је да се направи нова политичка организација која ће бити спремна и имати капацитет да организује рад на целој триторији Србије. Важно је да обезбедимо 50.000 ентузијастичних људи који верују у политику ДС и који ће моћ да на 8.300 бирачких места одбране слободне изборе. Верујемо да до тога можемо да дођемо релативно брзо", рекао је он.

"Верујемо да растом БДП-а од осам одсто годишње, за шта спремамо конкретне планове, укључивањем грађана у непосредно одлучивање као што ми то радимо на шабачким референдумима и издвајањем два одсто на националном ниву за културу (што је 25 милијарди динара у односу на садашњих 9,5 милијадри) можемо да променимо Србију", оценио је Зеленовић.

Он је нагласио да је "стратешко опредељење и циљ да имамо политичку организацију која ће бити посвећена Европској унији (ЕУ) и европским вредностима". "Наш циљ је да мобилишемо велики број способних људи у Србији и наших људи у иностранству и да изградимо институције и инфраструктуру. То је пут за брзи привредни раст. Тако ће грађани Србије доћи до доброг живота. За овај велики подухват наш партнер је ЕУ", додао је.

0
0
0
s2smodern

Степен безумља у који је запао Вучић са својим сатрапима, је забрињавајући, каже за Данас Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца, поводом изјаве функционера СНС Марка Ђурића који поручује да се не изненади опозиција ако се испред општина где су они власт окупе грађани и на „миран демократски начин“ покажу незадовољство њиховим радом. А председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ поручује да ће поново покушати да едукују и из ботова у слободне људе претворе активисте СНС ако поново буду послати у општину Стари град.

Зеленовић наводи да је Ђурићева изјава још један у низу доказа да власт у Србији нема одговор на мирне протесте грађана.

– Једнако је бесмислен као и штрајк глађу министара и посланика власти, односно заузимање градских скупштина од стране одборника СНС. Тим стручњака побуњене Србије ће ускоро изаћи са својим налазом, надам се да ће се власт призвати памети и отворити дијалог који ће омогућити стварање услова да се у Србији, после седам година, најзад слободно гласа – каже Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић ће током највећег дела дана разговарати са грађанима у Слободној зони у Пионирском парку у Београду у суботу, 11. маја. 

Поред прилике за пријатељски разговор са свим људима којима је слобода на срцу и желе да живе у нормалној, здравој Србији, Слободна зона ће током суботе понудити и низ других садржаја. Грађани ће бити у прилици да чују и виде неке од сегмената наше визије за Србију, као и сазнају нешто више о нашим плановима за будућност.

Прва на реду, у времену од 13 до 15 часова, биће трибина/јавни разговор на тему уједињења Демократске странке, на којој ће, поред Небојше Зеленовића, учествовати и Зоран Лутовац, председник Демократске странке, и Александар Ивановић, председник београдског одбора Социјалдемократске странке. Рад на уједињењу странака потеклих из ДС и формирање снажне, прогресивне политичке опције која ће понидити квалитетна решења за Србију налази се на врху наше листе приоритета, а мишљење грађана је у том процесу оно најважније. Позивамо вас да дођете на дебату, где ћете имати прилику не само да чујете о нашим плановима за будућност, већ и да уживо поразговарамо о њима, разменимо мишљена и предлоге.

Од 15 до 16 часова имаћемо прилику да попричамо о томе како изгледа нормално и одговорно управљање једним градом, каквом локалном политиком је Шабац успео да се избори да остане једини слободан град у Србији, и успут да дегустирамо јагоде из шабачког краја. smile У 16:30 биће одржана и мала трибина на тему урбанизма на којој ћемо попричати о томе како треба да изгледа уређивање једног града када су приоритет грађани, а не нешто сасвим друго.

Од 18 часова ће, као и месецима уназад, бити одржан протест #1од5милиона, а у 19:30 емитован "Слободни дневник".

Од 20 часова планирана је пројекција филма Могућност побуне Иво Лола Рибар, а од 21 час почиње вечерњи забавни програм .

Слободна зона са добродошлицом очекује све грађане који се боре за слободну Србију! Дођите - ми смо ту читавог дана! И ноћи. До победе!

0
0
0
s2smodern

Странка Заједно за Србију жели срећан Ускрс свим грађанима Србије хришћанске вероисповести који обележавају овај велики празник, и уједно честита првомајске празнике свим члановима, симпатизерима и грађанима и грађанкама наше земље. 

Истовремено користимо прилику да вас обавестимо да Заједно за Србију неће радити током предстојећих празника од петка, 26. априла 2019. до уторка, 7. маја 2019. године.

© 2013-2019 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |