Вести
0
0
0
s2smodern

Странка Заједно за Србију донела је одлуку да учествује на предстојећим локалним изборима у Шапцу зато што је огроман број грађана спреман да брани нормалан живот у граду и да се супротстави злоупотреби политичке моћи коју спроводи режим.

Други чланови Савеза за Србију нису подржали овакву одлуку ЗЗС-а, тако да није могуће наставити заједничко деловање и странка престаје да буде чланица Савеза. На овај начин желимо да уклонимо било какву тешкоћу странкама и покретима са којима нисмо постигли сагласност. Уверени смо да је борба за слободни Шабац снажан допринос борби за слободну Србију.

ЗЗС је, такође, донела одлуку да не учествује на предстојећим парламентарним, покрајинским и другим локалним изборима у Србији. То су лажни избори и ЗЗС, са целокупном слободољубивом јавношћу у нашој земљи наставља борбу за нормалан живот и стварање услова за слободне изборе.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да ће ЗЗС изаћи на предстојеће локалне изборе у граду Шапцу. Зеленовић је нагласио да ће ЗЗС учествовати само на локалним изборима у Шапцу, а да ће бојкотовати покрајинске и републичке изборе.

Зеленовић је рекао да за одлуку о изласку на локалне изборе има подршку огромног броја грађана и додао да је Српска напреднка странка у Шапцу постала политичко крило "шабачке групе" на чијем челу стоји Милан Остојић Сандокан. Изласком на локалне изборе брани се једини слободан град у Србији, и то од уплива криминогене групе која би уништила све досадашње тековине Шапца као модерног и културног града.

"Грађани Шапца ће 26. априла донети одлуку да ли настављамо да градимо Шабац као модеран град или ће се власти докопати Сандокан", рекао је Зеленовић на конференцији за медије и истакао да Заједно за Србију има јасан план.

"На изборима 26. априла одлучићемо да ли настављамо да градимо Шабац, а имамо јасан план како да грађани раде и зарађују више. Имамо план како да наводњавамо 20.000 хектара плодних ораница у Мачви, како да основне школе раде у једној смени, да нема листе чекања у вртиће. Постоји план за градњу комплетне инфраструктуре, да се 12.000 домаћинства прикључи на гасовод, да снажно инвестирамо у путеве, улице, у водовод и канализацију. Имамо план како да се људи лече боље. Имамо и план изласка на реку, са зеленом оазом на 300 хектара, а за културу ће се и даље издвајати седам одсто из буџета јер тиме бранимо наш идентитет. Имамо план за бољи живот у слободном граду, нашем Шапцу. Овде људи непосредно одлучују о пројектима који се финансирају из пореза на имовину, овде грађани добијају најбољу услугу по најјефтинијим ценама. На локалним изборима одлучујемо о даљој судбини града," рекао је Зеленовић.

Одлуку о изласку на локалне изборе у Шапцу донео је Главни одбор ЗЗС на седници одржаној у суботу, 22. фебруара, а како је Зеленовић рекао на конференцији за медије, потпредседник странке Срђан Срећковић гласао је против учествовања на изборима и након доношења одлуке ГО поднео је оставку и иступио из странке.

 

(видео материјал - линк са званичне YouToube странице ТВ Шабац, фото - screenshot)

0
0
0
s2smodern

Nebojsa Zelenovic, the Mayor of Sabac, the only opposition-held town in Serbia, said on Wednesday that “a brutal regime’s attack” on N1 TV is going on and that it is led by Prime Minister Ana Brnabic but ordered by President Aleksandar Vucic,” the Beta news agency reported.

“Journalists, organizations, political parties, free-thinking people and the international community should stop this lawlessness and that everyone in their way should contribute to the protection of N1’s professionalism”, Zelenovic said.

“Several months ago, Vucic issued a command that N1’s program should not be allowed, and everyone, from Prime Minister, ministers, (state-owned cable internet & phone operator) Telecom and cybercriminals join the activity”, Zelenovic added. “All the people should have a possibility to watch N1 via all cable operators, and the bans were an attempted introduction of mere dictatorship”, Zelenovic concluded.

0
0
0
s2smodern

Representatives of the opposition in Serbia gathered around the idea of a boycott of the upcoming parliamentary elections, reiterated at the European Parliament in Brussels that they remain united in their decision to boycott the elections, at both the republic and local levels.

A release issued by the Alliance for Serbia (SzS) states that SzS chairman Dragan Djilas, Sabac Mayor Nebojsa Zelenovic and Movement of Free Citizens (PSG) official Nathan Albahari conferred in Brussels with the EP Vice President Klara Dobrev and MEPs Tanja Fajon and Vladimir Bilcik - members of the EP delegation in the dialogue on election conditions in Serbia. SzS officials elaborated the decision to boycott the elections, saying that pressures were intensifying in Serbia, that TV N1 was being expelled from cable operators’ offers, that even more brutal media demonization of regime unlike-minded persons was underway, and that there were attempts to establish complete control over the judiciary and voters.

They assessed that it was now clear to everyone that Serbian President Aleksandar Vucic had misled EP representatives who had participated in the dialogue on election conditions in Serbia, and that the authorities failed to deliver on what they had promised.

As the SzS said earlier, Djilas, Zelenovic, and Albahari in Brussels conferred with the Vice-President of the European Parliament Klara Dobrev about the real situation in Serbia and why the boycott is the only alternative to the upcoming, false elections, as they said. That is why, they said in the release, the opposition in Serbia remains united in the decision to boycott false elections in the spring - at the republican and local levels.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је у току "брутални напад режима" на телевизију N1 који "формално предводи премијерка Ана Брнабић", а иза кога "као налогодавац стоји председник Александар Вучић".

"Вучић је пре неколико месеци дао команду да се свим средствима спречи емитовање N1, а у хајку је укључена цела држава - од председнице Владе, преко министара до Телекома и интернет сајбер криминалаца - обарају чак и портал Н1", рекао је Зеленовић.

Он је поручио да новинарска удружења, политичке странке, слободоумни грађани и међународна заједница треба да "стану на пут том безакоњу" и да свако на свој начин "да допринос да се заштити професионализам N1".

"Сви грађани Србије морају да имају могућност да прате ТВ Н1 посредством свих кабловских оператера. Све друго је забрана емитовања TV N1 и покушај увођења огољене диктатуре којој се морамо супротставити", рекао је Зеленовић.

Према његовим речима, циљ "напада на Н1" је да грађани Србије "не знају да у Србији нема слободних избора, да не знају ништа о аферама Крушику, Јовањици и Београду на води".

"Не сме да се јавно говори о корупцији, енормном богаћењу и лажним дипломама највиших функционера власти.", рекао је Зеленовић.

(Foto: N1)

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |