Небојша Зеленовић
Facebook
Twitter

Небојша Зеленовић

Контакт

Слика контакта

Председник ЗЗС

Остале информације

Биографија:

Небојша Зеленовић је рођен  15. јуна 1975. године у Шапцу. По занимању је дипломирани правник. Основну и средњу школу је завршио у Шапцу, а дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду. 

Прво радно искуство стекао је у просвети, у периоду од 2003. до 2009. године, након чега је обављао послове начелника Одељења за друштвене делатности Градске управе града Шапца и директора филијале Републичког фонда за здравствено осигурање за Мачвански округ. Био је посланик у Народној скупштини Републике Србије у сазиву од 2012 до 2014 године, као и кандидат за народног посланика испред ЗЗС на изброрима одржаним у марту 2014. године. За градоначелника Шапца изабран је 16. јуна 2014. године. 

На другој ванредној изборној Скупштини Заједно за Србију одржаној 9. јула 2016. године у Београду изабран је за другог председника странке Заједно за Србију.

Политичку каријеру је започео као члан Демократске странке, где је био је члан Главног одбора до 2013. године када је, након неслагања са заокретом у политици ДС, напустио ову странку и заједно са групом народних посланика предвођених Душаном Петровићем учествовао у оснивању најпре посланичке групе, а након тога и странке Заједно за Србију. Говори енглески и руски језик. Ожењен је и отац троје деце.